ZUPY

ROSÓŁ Z KLUSKAMI 200 ml
rosół na wywarze mięsno – warzywnym z marchewką i makaronem
6.99
POMIDORÓWKA 200 ml
łagodna zupa pomidorowa z makaronem i kleksem śmietany
6.99

DANIA GŁÓWNE

KURCZAKI CHRUPAKI 320 g
3 kawałki kurczaka w chrupiącej panierce (110 g) z warzywami i talarkami z ziemniaków
20.99
ŁOSOŚ SMAKOSZA 260 g
delikatny, grillowany łosoś (90 g) z warzywami i naturalnym purée z ziemniaków
21.99
JABŁKOWE RACUCHY 290 g
tradycyjne racuchy ze świeżymi jabłkami, z dodatkiem miodu lub konfi tury i miseczką prażonych jabłek
12.99
PAN KOPYTKO 160 g
złociste kopytka, podsmażone w bułce tartej i masełku
11.99

DESERY

PALCE LIZAĆ 130 g
oprószone cukrem gofry z delikatnego ciasta podawane ze słodkimi dodatkami – bitą śmietaną i konfiturą oraz miodem lub polewą czekoladową
8.99
HOKUS POKUS 90 g
2 gałki lodów z bitą śmietaną, kruchymi rurkami i wiórkami czekoladowymi lub słodką polewą
6.99

WARZYWKA

WYBRANE WARZYWKO 80 g
2.99