ZUPY

ROSÓŁ Z KLUSKAMI 200 ml
rosół na wywarze mięsno – warzywnym z marchewką i makaronem
6.99
POMIDORÓWKA 200 ml
łagodna zupa pomidorowa z makaronem i kleksem śmietany
6.99

DANIA GŁÓWNE

KURCZAKI CHRUPAKI 320 g
3 kawałki kurczaka w chrupiącej panierce (110 g) z warzywami i talarkami z ziemniaków
20.99
SANDACZ SMAKOSZA 290 g
paski sandacza w panierce z mąki kukurydzianej (120 g) podawane z warzywami i puree z ziemniaków
21.99
JABŁKOWE RACUCHY 290 g
tradycyjne racuchy ze świeżymi jabłkami, z dodatkiem miodu lub konfi tury i miseczką prażonych jabłek
12.99
PAN KOPYTKO 160 g
złociste kopytka, podsmażone w bułce tartej i masełku
8.99

DESERY

PIEROGI BABUNI 270 g
4 szt. pierogów z wody z farszem z białego sera i słodkiej śmietany, podawane z konfiturą i bitą śmietaną
13.99
HOKUS POKUS 90 g
2 gałki lodów z bitą śmietaną, kruchymi rurkami i wiórkami czekoladowymi lub słodką polewą
6.99

WARZYWKA

WYBRANE WARZYWKO 80 g
2.99