Pęczak z grzybami, karkówka w sosie grzybowym i bitki wołowe serwowane z buraczkami – to przykłady aromatycznych potraw z nowej propozycji „Przepis na jesień”, jakie czekają na Państwa w restauracjach Chłopskie Jadło. W najnowszej ofercie przygotowaliśmy łącznie 5 dań opartych na sezonowych produktach takich jak podgrzybki czy buraki. Jesiennych smaków można spróbować we wszystkich restauracjach Chłopskie Jadło do 30 listopada.

W „Przepisie na Jesień” Chłopskiego Jadła proponujemy dania pachnące zbliżającą się jesienią. Wśród najnowszych potraw mamy duszone bitki wołowe w sosie winno-śliwkowym z buraczkami i podsmażanymi kluskami kładzionymi, pęczak zapiekany z podgrzybkami, boczkiem, cebulą i serem góralskim, podawany z buraczkami i kwaśną śmietaną, serwowany na specjalnej desce w miseczkach oraz grillowaną, marynowaną karkówkę, którą serwujemy z sosem z podgrzybków, purée ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem. We wkładce pojawiły się też takie specjały jak śledź marynowany w miodzie, soku z cytryny i koperku, podawany z cebulą, sałatką ziemniaczaną, pajdą chleba oraz masłem, a także tradycyjny krupnik z boczkiem i podgrzybkami. Dla naszych gości przygotowaliśmy również aromatyczne napoje – grzane wino z pomarańczą i goździkami, rozgrzewające piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu czy doskonała na jesienne dni herbata z sokiem malinowym, miodem, cytryną, kawałkami jabłek i przyprawami.

Serdecznie zapraszamy do Chłopskiego Jadła, by wypróbować nasz „Przepis na jesień”!