Placuszki z cukinią, gulasz Macieja z kaszą pęczak i kasza kresowa z pieca to najnowsze propozycje potraw, które znajdą Państwo we wkładce do menu naszych restauracji z cyklu „Szef kuchni poleca – Babie Lato”. Pojawiają się w niej również orzeźwiające napoje z dodatkiem owoców. Oferta obowiązuje do 18 października br. we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło.

Najnowsza wkładka do menu to trzy wyśmienite dania. Klienci mogą zamówić delikatne placuszki ziemniaczane z cukinią, podawane z dodatkiem kwaśnej śmietany oraz gulasz Macieja z kaszą pęczak, czyli pikantny gulasz wieprzowy z kaszą i natką pietruszki. Ponadto w nowych naczyniach serwowana jest kasza kresowa z pieca, czyli kasza gryczana zapieczona z boczkiem i śliwką suszoną, podawana z buraczkami zasmażanymi i kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym. Zachęcamy również do wypróbowania orzeźwiających napojów – czekają na Państwa kruszon malinowy na bazie wina i nalewki z owocami, kruszon pigwowo-miętowy z dodatkiem nalewki pigwowej, a także cydr z miodem pitnym.

Serdecznie zapraszamy!