Na jesienne dni szef kuchni restauracji Chłopskie Jadło poleca „Gulasz z sarny”, „Ligawę z sosem chrzanowym”, „Ziemniaczankę z pieca” oraz „Zupę ogórkową”. Dodatkowo przy chłodnej aurze restauracje proponują rozgrzewające napoje – grzane piwo i wino oraz malinową herbatę. Nowa oferta dostępna jest we wszystkich lokalach sieci Chłopskie Jadło do 15 grudnia br.

W ramach jesiennej wkładki do menu „Szef kuchni poleca”, nasi klienci mają do wyboru aromatyczny „Gulasz z sarny” doprawiony czerwonym winem, serwowany z placuszkami z kaszy gryczanej. Oferowana jest również wyborna wołowa „Ligawa w sosie chrzanowym” podawana z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków. Z kolei pod nazwą „Ziemniaczanka z pieca” kryją się plastry ziemniaka przełożone złocistym boczkiem, zapiekane z serem góralskim z ziołami, podawane z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowo-ogórkowym w ceramicznych miseczkach ustawionych na specjalnej desce. Nie mogło również zabraknąć tradycyjnej zupy kuchni polskiej. Proponowana „Zupa ogórkowa” przygotowywana jest na wywarze mięsnym z żołądkami drobiowymi, warzywami i śmietaną. Ponadto na zimne dni i wieczory restauracje Chłopskie Jadło polecają rozgrzewające piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu, aromatyczne grzane wino z pomarańczą i goździkami oraz herbatę z sokiem malinowym, miodem, cytryną, kawałkami jabłek i przyprawami.

Zapraszamy gorąco do restauracji Chłopskie Jadło!