W restauracjach Chłopskie Jadło pojawiło się nowe menu, a w nim placki Macieja z wędzonym łososiem lub po chłopsku, wyborne steki z polskiej wołowiny i grzanki bacy i inne smakowite nowości. Ponadto do głównej karty dań włączona została niecka chłopska składająca się ze specjałów kuchni polskiej. Równocześnie rozszerzony został wybór dodatków i sosów, a cała oferta została skonstruowana w taki sposób, by klienci mogli dobierać je wedle uznania.

Wśród nowości w Chłopskim Jadle znalazły się grzanki bacy z chleba wiejskiego z plastrem boczku, zapiekane z serem góralskim, żurawiną i suszoną śliwką, podawane z sałatką wegetariańską. Spróbować można też mieszanki sałat z wędzonym łososiem serwowanej z dodatkiem świeżych warzyw i aromatycznym sosem. Dla wielbicieli mięs pojawiły się zaś trzy nowe steki z polskiej wołowiny – z polędwicy, z rostbefu i stek tomahawk z antrykotu. Klienci mają też do wyboru nowe propozycje placków Macieja – obok dotychczas serwowanych z gulaszem na ostro, znalazły się też chrupiące placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, z sosem grzybowym, a także po chłopsku.

Ponadto do karty na stałe włączona została niecka chłopska, zawierająca bestsellerowe pozycje Chłopskiego Jadła, począwszy od pierogów, przez gołąbki po różne rodzaje mięs serwowane na drewnianej niecce. Po raz pierwszy dostępna jest też wersja na trochę mniejszy apetyt – pół niecki.

Nowe menu dostępne jest w lokalach Chłopskie Jadło w Warszawie, Krakowie i Głogoczowie, Luboniu oraz w Bielsku-Białej. Zachęcamy do próbowania specjałów kuchni polskiej z najnowszej karty i łączenia różnych smaków! Smacznego!