Jesień w naszych restauracjach smakuje polskimi kaszami, jabłkami i ziemniakami. W nowej ofercie wykorzystaliśmy sezonowe produkty, tworząc rozgrzewające dania, w sam raz na coraz chłodniejsze dni. Możecie ich skosztować we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło.

W nowej wkładce do menu, obfitującej w dary jesieni, znalazły się zarówno przystawki, dania główne, jak i desery. Tradycyjny krupnik z kaszą jęczmienną, boczkiem i podgrzybkami to nasz sposób na szybkie rozgrzanie. Spośród dań głównych polecamy grillowaną pierś z kurczaka, podawaną z puree ziemniaczanym i sosem grzybowym. Szef kuchni przygotował także „Ziemniaczankę z pieca”, czyli plastry ziemniaka przełożone boczkiem i cebulą, zapiekane z serem góralskim i ziołami, podawane z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowo-ogórkowym. W ofercie znalazły się także bitki wołowe w sosie z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. W pochmurne dni nic tak dobrze nie poprawi humoru jak słodki deser, zwłaszcza, gdy jest to domowa szarlotka, podawana na ciepło z gałką lodów waniliowych.

Zapraszamy!